Adobe Subscriptions

Modul in care Adobe a reusit sa migreze business-ul de la unul bazat pe vanzare de licente la un business bazat pe subscriptii/abonamente este absolut impresionant.

In 2013, compania a lansat primul sau produs subscription based, Creative Cloud, care a oferit utilizatorilor acces la o gama completa de produse Adobe pentru o taxa lunara sau anuala.

In urma acestei decizii, Adobe a inregistrat o crestere semnificativa a veniturilor si a profitului. In 2023, veniturile companiei au ajuns la 18,8 miliarde de dolari, in crestere cu 17% fata de anul precedent. Profitul net a fost de 6,7 miliarde de dolari, in crestere cu 15%.

3 octombrie 2018

Salariile din IT și cercetare pot fi mai mici de la 1 ianuarie 2019

Schema de compensare care scutește angajații din domeniul IT și cercetare de impozit pe venit va expira la sfârșitul acestui an iar în acest moment nu există nicio discuție cu privire la prelungirea acestui termen. (Profit.ro)

Mai putini studenti, si mai putini absolventi

Doar 383.000 de studenți mai încep astăzi facultatea fata de 879.211 în 2009. Numărul este la jumătate față de 2009 și al doilea record negativ după cel din 2016. Mai mult decât atât, potrivit datelor UNESCO, rata de absolvire din anul 2016 a fost de numai 37.26%, proactiv, puțin peste unul din 3 studenți care au început facultatea a și terminat-o. (Edupedu)

Google plătește Apple cu 9 miliarde de dolari pe an pentru a rămâne motorul de căutare standard pe iPhone

Prezența Google în browserul mobil Safari nu este un avantaj pe care Apple îl acordă gigantului de căutare gratuit. Dimpotrivă, Google plătește o mulțime de bani pentru a se bucura de statutul său de motor de căutare prestabilit pe iPhone și iPad. Nu este o surpriză că cea mai mare parte a veniturilor Google încă provine din publicitatea bazată pe căutare, iar compania a fost mult timp dispusă să plătească o taxă oarecum astronomică pentru a rămâne în prim plan și în centrul Safari pentru dispozitive mobile.

Analistul de la Goldman Sachs, Rod Hall, susține că Google ar putea plăti Apple 9 miliarde de dolari în 2018 pentru a-și păstra motorul de căutare implicit pentru utilizatorii iOS.

Incalzirea oraselor din EU

Încălzirea globala dincolo de mituri și conspirații, în datele statistice din ultima suta de ani. Iată datele aferente Bucureștiului:

Trendurile de temperatură în și în jurul Bucureștiului, România din 1900  arată:

  • În zona din jurul Bucureștiului, temperatura din anii 2000 până în 2017 a fost de 1.4°C peste media secolului al XX-lea.
  • Numărul de zile calde (la o temperatură de 24 de ore peste 29.0°C) a crescut de la 0,3 zile pe an în secolul XX până la 2,8 zile pe an începând cu anul 2000.
  • Numărul de zile răcoroase (la o temperatură de 24 de ore sub -1 °C) au variat de la 40,9 zile pe an în secolul XX până la 31,9 zile pe an începând cu anul 2000.
  • Bucureștiul a înregistrat cea de-a 12-a creștere medie a tuturor celor 558 de orașe europene analizate de noi.

Date despre toate cele 558 de orașe europene pe Spiegel

Netflix mănâncă 15% din totalul traficului de download de pe internet la nivel mondial

În întreaga lume, conținutul video reprezintă 57,7% din volumul total al traficului de download pe internet, urmat de web (17,0%), jocuri (7,8%) și social media (5,1%). Alte categorii includ magazinele de aplicații și conținut precum iTunes și Google Play (4,6%), partajarea de fișiere (2,8%) și redarea audio (1,0%), potrivit unui raport Sandvine.

Raportul, publicat la sfârșitul lunii septembrie, a constatat că 15% din toată lătimea de bandă a internetului din întreaga lume este consumat de persoanele care urmăresc Netflix.

Raportul nu include datele, relevante la nivel global, din China si India

In zona noastră (Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa) însă, Youtube încă păstrează prima poziție în raport cu volumul de trafic video consumat

Sursa: Variety

Lansare iPad 2… Incredible… Amazing… Awesome… Sau nu???

Am toata stima pentru Apple si in special pentru Jobs. Am tot respectul pentru calitatea produselor Apple, capacitatea de inovare, pentru atentia la detalii, pentru lectiile de marketing de care am avut parte in ultimii ani de la el.

Am insa o problema cu spiritul bombastic si extraordinar al prezentarilor Apple din ultimul timp. Am o problema si mai mare cand incerci sa arati doar jumatate de imagine pentru a masca lipsa a o parte din elementele care caracterizeaza, de altfel, compania in general. Da stiu, repetitia punctelor forte este mama succesului intr-o prezentare, precum cea de mai jos. Continue reading

Politia din Manchester tweetareste


Una dintre cele mai mari forţe de poliţie din Anglia a avut o initiativa demna de laudat si de luat in seamna poate si de alti “colegi” de-ai lor.

Greater Manchester Poliţie a decis sa anunte pe Tweeter fiecare incident se ocupă cu peste o perioadă de 24 de ore incepand din aceasta dimineata, raportand practic toate apelurile care se fac pe numerele de urgenta ale politiei, inclusiv cele false.

GMP a avut aceasta initiativa pentru a oferi publicului o idee legata de volumul de muncă pe care il au ofiterii de politie britanici.

Dacă vrei sa urmaresti fluxurile de stiri sunt “difuzate” pe trei conturi Twitter @GMP24_1, @GMP24_2 şi @GMP24_3 (din cauza volumului mare de informatii). Există, de asemenea, o etichetă hashtag (#GMP24).

Mai mult decat atat, pe siteuri britanice au aparut deja statistici ale apelurilor catre serviciul de urgenta ale politiei detaliate pe tipuri de interventii, zone, tipuri de infractiuni etc.

Sunt curios cum ar arata feedul de twitter al Politiei Romane.

Elemente cheie ale unei scrisori de vanzare

Da stiu, nu exista solutii universale si in marketing nu poti merge doar pe cai batute. Sunt insa elemente pe care intr-un fel sau in altul e bine sa le atingi atunci cand compui o scrisoare de vanzare sau poate doar un anunt. Ca le faci cu scoala, cu carte, cu training sau intuitiv e mai putin important atata timp cat iti atingi obiectivele.

Un astfel de set de elemente ar putea fi: Continue reading

Schimbarea la fata a lui Apple

Cu tot respectul pentru produsele, in general, de mare calitate produse/comercializate de Apple. N-am fost insa un mare fan insa nici in perioada de “glorie”, cu atat mai putin acum, nu fac parte din grupul de foloweri “no-matter-what” ai lui Jobs.

Jos palaria pentru viziune strategica a lui Steve, jos doua palarii pentru marketingul pus in practica de Apple. Plecata de jos, ca o companie de nisa, care vine din urma si care se adreseaza unei piete “elitiste”, strategia si imaginea respectiva nu prea se mai aplica intocmai in momentul in care devii “mainstream”. In momentul cand cotele de piata sar de 50% utilizatorii tai nu mai sunt toti fanboys razvratiti impotriva personajului rau (fie el Microsoft, Google sau Adobe). Nu mai sunt nici doar cei care isi permit sa plateasca aproape dublu un produs, doar pentru ca are logoul tau inscriptionat pe el si vor tocmai sa se “desprinda” din multime in felul asta.

Am dat peste un articol excelent pe tema asta pe “Today in Tech: The Working Guy” intitulat sugestiv: When did Apple became uncool?

Citez, fara traducere:

It’s hard to determine exactly when and where Apple lost its groove. Was it when the company brought the hammer down on iPhone tinkerers, “bricking” jailbroken iPhones? Was it when the company began threatening to delete applications from the app store because it didn’t like how they were developed? Or when it asked the cops to raid the house of a blogger who wrote about an unreleased product? Or when a Pulitzer Prize winner’s cartoon was banned from the app store? Or when Apple’s “no nipples on your iPhone” policy led an edgy fashion magazine to dub its censored iPad version the “Iran Edition?”

Nu raman multe de spus…

Isteria iPad – versiunea Ziarul Financiar

O sa incerc sa ma abtin, cel putin deocamdata, la comentarii legate de nou lansatul iPad. Sper sa le fac la un moment potrivit. Nu vreau sa intru in valul de-a dreptul isteric care s-a creat in jurul lansarii, dar nici nu pot sa ma abtin de la a remarca sperantele pe care “old media” si le pune in noul device. Fie ca il vad ca pe un subiect ce trebuie stors si folosit pana la ultima picatura, fie ca vad in acest gadget o barca de salvare pentru viitorul tot mai gri al presei “traditionale”, media s-a intrecut pe sine in aprecieri, comentarii, informatii etc.

Nici, respectabilul de altfel, Ziarul Financiar nu a a facut exceptie. Nehotarati asupra numarului de unitati vandute in prima zi au avut varianta (optimista) de backup a stirii:

Ulterior, cele doua linkuri au fost indreptate spre stirea “corecta”.

Fotbal. Respect.

Pentru ca vorbeam de branding sportiv de calitate si pentru ca fie la televizor, fie in ziar, fie la stadion, avem parte de indolenta si nesimtire, incepand de la marii conducatori de cluburi fotbalistice din Romania, de la psedo-suporteri ultrasi de ocazie si jucatori care dupa o jumatate de sezon se simt Beckham i sau Maradoni si se incurajeaza singuri in oglinda numarandu-si milioanele pe care o sa le incaseze cand o sa se faca mari, am dat, din intamplare de o stire care mi-a adus aminte de ce in Anglia fotbalul e fotbal si suporterii sunt suporteri.

Dupa infrangerea dureroasa, cea mai grava din istoria de 31 de ani a clubului Wigan Athletics cu 9-1 in fata celor de la Totenham, jucatorii infranti, rusinati de prestatia avuta, au anuntat ca vor plati deplasarea suporterilor ce i-au insotit la Londra in deplasare.

“We feel that as a group of players we badly let down our supporters yesterday, and this is a gesture we have to make and pay them back for their tremendous loyalty.

“There is not a lot else to say, just that as a group of professionals we were embarrassed by the way we performed, we feel it was below our standards and this is something we feel we owe to the fans.

a fost declaratia capitanului Melchiot.

Si nu e vorba de bani aici. Ci doar de respect. Reciproc.

sursa